Weerblog

Weerbericht Rock Werchter 2017

Wisselvallig met vooral op zaterdag (veel) regen

Donderdag 29 juni

Donderdag is het licht wisselvallig met enkele buien, maar het grootste deel van de tijd is het boven Werchter toch wel droog. Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af. Vooral tijdens de (late) namiddag is er ook ruimte voor de zon. De temperatuur schommelt rond 21 °C bij een matige wind uit het zuidwesten.

Vrijdag 30 juni

Ook vrijdag kunnen er enkele buien boven Werchter tot ontwikkeling komen, en die kans is toch iets groter dan op donderdag. Zo’n bui kan gepaard gaan met een enkele donderslag, maar echt hevig onweer hoeven we zeker niet te vrezen. Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar opnieuw af bij temperaturen rond 20 °C.

Zaterdag 1 juli

Zaterdag is het zwaarbewolkt en gaat het langdrurig regenen, de eerste neerslag valt rond 8 à 9u en die storing blijft lange tijd over de regio slepen. Pas tijdens de late namiddag/vooravond wordt het weer droog. Er valt zo’n 10 tot 15 l/m². Het wordt niet warmer dan 17 °C. Na 19u blijft het droog met mogelijk nog wat opklaringen. Ook in de nacht naar zondag is het droog.

Zondag 2 juli

Zondag moeten we rekening houden met wat lichte regen of nog enkele buien, vooral rond de middag, maar veel neerslag valt er niet. In de namiddag is er ook wel ruimte voor de zon. Het wordt weer iets warmer met temperaturen rond 21°C. De laatste festivalavond verloopt droog.

Kortom
Op donderdag en vrijdag zullen de buien nooit lang duren, maar ze kunnen wel even intens zijn. Op zaterdag zal het langdurig regenen. Zondag vallen er tenslotte nog enkele lichte buitjes.
Een regenjas of poncho is tijdens deze editie van Rock werchter dus geen overbodige luxe.

Previous Post Next Post

You Might Also Like