Weerbericht, Weerblog

Tijdelijk wat regen, nadien opnieuw droog én warmer weer

Vandaag bleef het zwaarbewolkt met soms wat gemiezer. Vanavond en vannacht gaat het wat harder regenen, maar de volgende dagen verlopen opnieuw overwegend droog en geleidelijk aan wordt het warmer. Begin volgende week zou het wel eens zomers kunnen worden met 25 °C en meer.

Vanavond en vannacht is het zwaarbewolkt en nevelig met wat lichte regen. In het tweede deel van de nacht wordt het geleidelijk aan droog. Minima rond 13 °C.

Ook morgen krijgen we aanvoer van lucht uit het noorden waardoor het met maxima rond 18 °C niet echt warm wordt. Vanuit het noordwesten verschijnen er in de loop van de dag opklaringen. In de namiddag ontstaan er ook wat stapelwolken, maar af en toe zien we de zon toch wel schijnen. In de Ardennen blijft het wel het grootste deel van de dag bewolkt met daar periodiek nog wat lichte regen. ‘s Avonds klaart het op vanaf de kust.

Vrijdag wordt het vrij mooi met zonnige perioden afgewisseld met stapelwolken. Het blijft droog bij een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten. De temperaturen kunnen al iets hoger klimmen, naar waarden rond 19 of 20 °C.

Zaterdag krijgen we een wisselend bewolkt weerbeeld. In het binnenland is er een kleine kans op een licht buitje maar veel neerslag valt er zeker niet. Maxima rond 20 °C.

Zondag wordt de beste dag van het weekend met veel zonneschijn en temperaturen tot 23 °C. Het blijft overal droog.

De dagen nadien zou er wel eens een heuse nazomer kunnen aankomen. Verschillende modellen berekenen een zuidelijke stroming waardoor bijzonder warme lucht ons kan bereiken. Vanaf dinsdag kunnen de maxima de zomerse grens van 25 °C overschrijden, al moeten we nog voorzichtig zijn met die verwachting, aangezien de tropische systemen (orkanen) op de Atlantische Oceaan de verwachting op de langere termijn nog wat onzekerder maken dan anders.

Previous Post Next Post

You Might Also Like