Weerbericht, Weerblog

Een duidelijke weersverbetering

Vandaag verliep de dag kletsnat, uiteindelijk viel er zo’n 20 tot 30 mm regen op de meeste plaatsen. Het was bovendien erg fris voor deze tijd van het jaar met hooguit 12 à 13 °C, maar daar komt de komende dagen verandering in. Overdag stijgen de temperaturen tegen donderdag richting 20 °C. De nachten blijven wel aan de koude kant.

Vanavond zijn er eerst nog lange perioden van regen. Vooral in de westelijke landhelft kan het bij momenten nog goed doorregenen, maar in het tweede deel van de avond en vannacht wordt het toch droger met opklaringen. Het koelt af naar minima rond 6 à 8 °C.

Morgen, maandag, zijn er in de voormiddag brede opklaringen, later op de dag verschijnen er wat meer wolkenvelden. In het westen blijft het overwegend droog, terwijl er in het centrum en zeker in het oosten van het land toch enkele buien kunnen vallen. Maar ook daar zijn er lange droge perioden. Met maxima rond 15 °C boeken we al enkele graden winst in vergelijking met vandaag. 🙂 Er waait een meestal matige wind uit het noordwesten.

Maandagnacht blijft het droog met brede opklaringen. Het wordt erg koud met minima rond 5 °C in Vlaanderen, in de Adennen kan de temperatuur, zeker aan de grond, zakken richting het vriespunt.

Na een koude ochtend met eerst lokale mistbanken wordt het op dinsdag vrij zonnig met temperaturen die stijgen richting 16 °C. De wind waait zwak tot uit het oosten.

Woensdag en en zeker op donderdag is er veel ruimte voor de zon. Woensdag wordt het 18 en donderdag zelfs 20 °C. De nachten blijven wel fris.

Vrijdag verschijnt er meer bewolking en vergroot de kans op wat lichte regen. Het wordt wellicht opnieuw minder warm…

Previous Post Next Post

You Might Also Like