Weerbericht, Weerblog

Volgend weekend 20 graden?

Sinds enkele dagen is er in de weermodellen een trend richting een warm en zonnig nazomers weekend. In de loop van de week stijgt de temperatuur overdag steeds iets hoger, en vanaf zaterdag zouden we op enkele dagen zelfs maxima boven 20 °C mogen verwachten, met bovendien veel zonneschijn. In de temperatuurpluim zien we vanaf vrijdag een zaagtand verschijnen. Dat wijst op brede opklaringen. Overdag kan het door de zon zeer goed opwarmen, maar ‘s nachts koelt het ook sterk af. Terwijl het overdag 20 °C wordt, zou de temperatuur ‘s nachts kunnen zakken tot onder 10 °C.

Natuurlijk is er op een termijn van 6 à 7 dagen nog een enige onzekerheid, dus hoe warm en hoe zonnig het precies wordt is nog even afwachten, maar dat er een nazomers gevoel aankomt zit er toch zeker wel in. Dus voor wie nog wat wil plannen lijkt volgend weekend alleszinds ideaal 😉

Hieronder de maxima volgens de laatste berekening van het Amerikaanse weermodel voor zaterdag 14 oktober, dit geeft een indicatie voor de temperatuur.

Previous Post Next Post

You Might Also Like