Weerbericht

24 augustus – Zonnige perioden

Update 24/08 – 11u25

Vandaag wisselen zon en wolken elkaar af. Het wordt minder warm dan gisteren, maar met temperaturen rond 23 °C voelt het toch zomers aan. Het blijft droog. Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen en koelt het af naar minima rond 15 °C.

De volgende dagen: tot dinsdag zomers warm en meestal droog met zonnige perioden

Vrijdag is het eerst zonnig, met wat hoge wolkenvelden. De temperatuur klimt snel naar 25 °C. Aan zee steekt er na de middag een zeebries op waardoor het enkele graden afkoelt, maar elders is het nagenoeg windstil waardoor we de warmte goed zullen voelen. In de loop van de namiddag wordt het in het zuiden van het land onstabiel met buien en kans op onweer. In Vlaanderen houden we het op de meeste plaatsen droog, al is er in de provincies Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen morgenavond en -nacht kans op enkele lokale buien.

Zaterdag wordt het opnieuw een prachtige zomerdag met veel zon en temperaturen tot 28 °C.

Zondag blijft het in Vlaanderen droog, met zomerse temperaturen, terwijl er in de Ardennen enkele stevige regen- en onweersbuien verwacht worden. Mogelijk verschijnt er in Vlaanderen tijdelijk wat meer bewolking. Hoe dichter bij de kust, hoe zonniger. Het wordt 25 °C.

Maandag blijft het zomeren met zonnige perioden en temperaturen rond 25 °C. Volgens de laatste weerkaarten zouden we ons ook op dinsdag nog in de warme lucht bevinden, maar dinsdagavond en -nacht trekt er een koufront over ons land met kans op lokaal onweer. De twee laatste dagen van augustus wordt het wellicht minder warm en eerder wisselvallig.

Previous Post Next Post

You Might Also Like