Weerblog

Droger, zachter en zonniger

Na een lange wisselvallige periode met bijna dagelijks buien of regen evolueren we de komende dagen naar droger, zonniger en gevoelig zachter weer.

De laatste berekeningen van de weermodellen laten er weinig twijfel over bestaan. Vanaf morgen blijft het alvast meerdere dagen helemaal droog met soms brede opklaringen.
Dus voor het komende weekend ziet de weersverwachting er echt wel vrij goed uit. Zondag zou er later op de dag in het westen wel wat lichte regen kunnen vallen, maar voorts blijft het helemaal droog. Het wordt ook vrij zacht met temperaturen tussen 12 en 15 °C overdag (de normale waarden voor deze tijd van het jaar bedragen zo’n 10 °C). ‘s Nachts kan het onder de opklaringen wel afkoelen tot temperaturen rond of net boven het vriespunt.
Zowel op zaterdag als op zondag zal er een zwak briesje waaien, waardoor het echt wel lente-achtig zal aanvoelen. Na de regen van de voorbije dagen zal dit veel mensen goed doen 😉

Ook het begin van de volgende week lijkt overwegend droog en vrij zacht te verlopen.

We zien in de berekeningen een groot verschil tussen maxima en minima (zaagtand) wat toch wel duidt op stabiel weer met vaak opklaringen.

Temperatuursverwachting zondagnamiddag volgens het Amerikaans weermodel (GFS). De maxima zouden in de buurt van 14 à 15 °C kunnen uitkomen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like