Geen categorie

Vanavond en vannacht mogelijk veel neerslag op komst

In het oosten zijn er inmiddels (12u30) enkele opklaringen verschenen en daar kan de temperatuur deze namiddag oplopen tot 20 °C, ook in Limburg zit 18 à 20 °C in de verwachting, terwijl het elders hooguit 10 tot 14 °C wordt.

Deze namiddag valt er nog wat (doodgewone) regen in het westen. In het oosten (de proivincies Namen, Luxemburg en Luik) ontstaan er geleidelijk aan buien met een onweerachtig karakter. Hagel en felle windstoten zijn daar zeker mogelijk. Met een zuidelijke stroming kunnen op het einde van de namiddag/begin van de avond enkele onweersbuien ook Limburg bereiken.

Concreet is er deze namiddag vooral in het zuidoosten van het land kans op onweer. In Vlaanderen blijft die onweerskans (voorlopig) beperkt tot Limburg.

Vanavond en vannacht breidt een actieve buienzone uit naar Vlaanderen. Het gaat overal hevig regenen. Regionaal kunnen de neerslaghoeveelheden oplopen tot 30 mm of meer. Dergelijke hoeveelheden kunnen uiteraard zorgen voor lokale wateroverlast. Tijdens de buien zijn er in het hele land enkele donderslagen mogelijk.

Bij zo’n dynamische weersituatie is het steeds bijzonder moeilijk om in te schatten waar de meest felle buien zullen vallen. Het is daarom raadzaam om regelmatig de radarbeelden te bekijken: https://weerflits.be/radarbeelden/
Hou er daarbij wel rekening dat buien snel van omvang en richting kunnen veranderen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like