Geen categorie

Dinsdag en woensdag zomers warm!

De afgelopen dagen kregen we typisch Belgisch zomerweer, met gematigde temperaturen en soms wat regen, maar voor iedereen die verlangt naar zomerse warmte is er nu echt wel goed nieuws!

Dinsdag en woensdag wordt het zomers warm, maar tot het zover komt blijven de temperaturen aan de magere kant met waarden rond 20 à 21 °C. Morgen blijft het op een lokale bui na droog. Eerst zijn er (brede) opklaringen, maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe. Maandag is er vrij veel bewolking met vooral in het westen wat gemiezer. Maar het wordt dus uitkijken naar dinsdag en vooral woensdag want dan komt de zomerse wamrmte (even?) terug!

Hierbij de maxima volgens het Amerikaans weermodel GFS voor dinsdag en woensdag.

Dinsdag

Woensdag

Woensdag zou de temperatuur zelfs vlot kunnen stijgen tot 27 à 28 °C, met bovendien veel zonneschijn en niet al teveel wind.

Waarschijnlijk krijgen we op donderdag een terugval van de temperaturen, zonder dat het echt koud zal worden, maar de dagen nadien valt uit de temperatuurpluim veel onzekerheid af te lezen. Zomerse warmte blijft ook volgend weekend mogelijk, al zijn ook koelere opties nog mogelijk, de komende dagen komt daar meer uitsluitsel over. 😉

Previous Post Next Post

You Might Also Like