Weerbericht, Weerblog

Van lente naar herfst

(27/02) Vandaag werden er voor de derde dag op rij temperatuurrecords verbroken. Met maxima rond 18 à 20 °C leek het wel begin mei, maar aan de periode met prachtig lenteweer komt er nu stilaan een einde. Vanaf morgen krijgen we aanvoer van veel frissere en vochtigere lucht. De wind neemt in kracht toe, er verschijnt meer bewolking, de temperaturen moeten inleveren en de kans op neerslag neemt toe.

Vanavond en vannacht blijft het helder en rustig weer. Er kan lokaal wat nevel gevormd worden, en dat bij minima tussen 2 en 5 °C. Aan de grond kan het vooral in de landelijke gebieden lichtjes vriezen.

Morgen krijgen we een heel ander weertype. De bewolking neemt al snel toe vanaf het westen en na de middag gaat het licht regenen in het westen van het land. Op het einde van de namiddag en tijdens de avond gaat het harder regenen in het hele land. De temperaturen stijgen naar waarden rond 13 °C, wat nog steeds zacht is voor eind februari.
De wind neemt in de loop van de dag wel in kracht toe met rukwinden tot 50 à 55 km/u.

Vrijdag ligt de nadruk op de wolken. Opklaringen zijn er nauwelijks. Er kan soms een spatje regen vallen, maar de nadruk ligt toch op de lange droge perioden. De temperaturen zijn met maxima rond 8 à 9 °C vrij normaal voor de tijd van het jaar.

Ook zaterdag blijft het overwegend bewolkt. In de voormiddag trekt een zwakke storing met lichte regen over het land, maar de neerslaghoeveelheden blijven zeker beperkt. Na de middag blijft het op de meeste plaatsen droog. De wind zal wel opnieuw aanspannen. Het gaat matig tot vrij krachtig waaien uit het zuidwesten bij maxima rond 12 °C.

Zondag wordt het herfstachtig. Tijdens de voormiddag valt het nog mee, en zijn er ook wel droge perioden, maar vanaf de middag gaat het langdurig regenen. Zoals de kaarten er nu bijliggen verlopen de namiddag en avond kletsnat. Vooral ‘s avonds lijkt het ook vrij krachtig te gaan waaien met rukwinden tot 60 à 70 km/u. Het wordt 12 °C.

Maandag blijft het wisselvallig met buien, die soms pittig kunnen zijn. Tussen de buien door is er wel ruimte voor wat zon. Ook op maandag schommelt het kwik rond 12 °C bij een vrij krachtige zuidwestenwind.

Ook de dagen nadien lijkt de kans vrij groot dat we wisselvallig weer krijgen, met geregeld buien, en steeds een goed voelbare wind. Met maxima rond 10 °C scoren de temperaturen steeds iets boven het langjarig gemiddelde.Previous Post Next Post

You Might Also Like