Geen categorie

Licht wisselvallig en fris paasweekend

Tijdens het paasweekend is het licht wisselvallig, met storingen die zich in onze omgeving ophouden. Standvastig en warm lenteweer staat voorlopig dan ook niet op de weerkaarten. Op paaszaterdag moeten we vooral in de namiddag rekening houden met enkele buien, terwijl de kans op een bui op Pasen tijdens de voormiddag het grootst is. Op paasmaandag komt een neerslagzone dichterbij al is het nog onzeker hoe actief die zal storing zal zijn. Vanaf dinsdag krijgen we aanvoer van zachtere lucht, maar wordt het wel erg wisselvallig…

Hieronder de verwachting voor de volgende dagen:

Vanavond en vannacht

Vanavond trekt een regenzone vanuit het zuidwesten over het land. De regenzone is niet overal even actief, waardoor de neerslaghoeveelheden van plaats tot plaats sterk verschillen. Tegen de ochtend wordt het overal droog. Minima rond 3 of 4 °C.

vrijdag 30 maart

Tijdens de voormiddag is het droog met mooie opklaringen. Na de middag neemt de bewolking toe en in de loop van de namiddag en avond gaat het regenen. Er volgen ook nog enkele buien die lokaal pittig kunnen zijn. De maxima zijn heel normaal voor deze tijd van het jaar met waarden rond 12 °C.

Zaterdag 31 maart

Zon en wolken wisselen elkaar af. In de namiddag en avond ontstaan er buien die van west naar oost door het land trekken, de buien kunnen lokaal fel zijn met kans op onweer. Maxima rond 11 °C.
De wind waait meestal matig (3 à 4 Bft) uit het zuidwesten.

In de nacht naar zondag gaat het een tijdje regenen.

Zondag 1 april

Veel bewolking, afgewisseld met enkele opklaringen. Een lokale bui blijft mogelijk, vooral in de voormiddag. Door de noordelijke wind is het wel wat kouder dan op zaterdag, met temperaturen van hooguit 8 °C.
De wind waait ‘s ochtends zwak uit het noordwesten, maar rond en kort na de middag gaat het harder waaien, met tijdelijk 4 Bft.

Maandag 2 april

Het weerbeeld voor maandag is nog erg onzeker. In de loop van de dag komt een neerslagzone vanaf het zuidwesten opzetten. Volgens het Amerikaanse weermodel valt er ‘s namiddags enkel in het uiterste westen regen, het Europese weermodel laat de dag overal kletsnat verlopen. Samen met de neerslagverwachting is ook de temperatuur voor maandag nog erg onzeker.

Onderstaand ziet u de verwachting van het Amerikaans versus het Europees weermodel voor maandag

De dagen nadien wordt het zachter met temperaturen die kunnen oplopen tot 15 °C. Het is wel wisselvallig met regelmatig buien.

Previous Post Next Post

You Might Also Like